Pálení Bytostí

PÁLENÍ BYTOSTÍ

Dnes mám chuť otevřít pro některé z našich zákazníků mírně „ožehavé téma“.

Jaký máte názor na pálení svíček ve tvaru bytostí?
Pro dnešní den pálím jednoho z našich „svatých“, kterého máme v nabídce. Jedná se o svatého Antoníčka. Provází mě již od dětství, kdy jsem se s ním setkala v peněžence mé babičky v podobě malého stříbrného amuletku. Babička ho měla u sebe jako svého ochránce, který ji provázel životem.

K našemu rozhodnutí vyrábět právě tohoto poutníka vedly nejen indicie, které nám říkaly, že to bude dobrá volba, ale též účast na pouti svatého Antoníčka v Blatnici u Uherského Hradiště. Paradoxně zde nebyl zájem o tuto svíci. A proč? Lidé reagovali se slovy „to nejde pálit“, „ to bych nezvládla, dívat se jak mu hoří hlava“.
S podobnými reakcemi se občas setkáváme a zřejmě setkávat budeme. Přestože mám k této bytůstce svatého Antoníčka a i k jiným, jako je panenka Marie, andělíčci přání atd. určitý vztah, nedělá mi to žádnou komplikaci ho vzít a zapálit.

Ano, třeba jej mám chvíli poblíž na poličce a pálím jej „až přijde jeho/její čas“.
Ale když přijde ta správná chvíle, neváhám… je to pro mě prostředník pomoci.

Já nepálím anděla, Antoníčka, Panenku Marii…nepálím jim křídla, hlavu….ale pomocí plamene posílám určitou energii/přání/záměr tam, kam potřebuji. (Samozřejmě je vždy potřeba nezapomenout na slova "jen, je-li to vůle nejvyššího") A zrovna dnes je mi se svatým Antoníčkem opravdu krásně…cítím se v takovém klidu, pokoře a lásce…nelze zcela popsat, to je potřeba ucítit.

Děkujeme za případné Vaše sdílení a zkušenosti….

S láskou LU.

j.z.anděl přání_1